Om meg

Steinar Høiback (født 1. desember 1972 i Tønsberg) er en norsk forfatter og kulturformidler.

Steinar Høiback er lærerutdannet fra Høgskolen i Vestfold. Han var fram til 2009 markedskonsulent i bokhandlerkjeden Norli Gruppen AS. Der arbeidet han spesielt med formidling av barne- og ungdomsbøker, blant annet som skaperen av den landsomfattende «Leselystaksjonen» fra 2004 og med «Aksjon Lesekompis», et samarbeid mellom Norli og sju forlag (Aschehoug, Cappelen, Gyldendal, Damm, Kunnskapsforlaget, Samlaget og Lydbokforlaget) som høsten 2008 skal ha omfattet 2000 skoler.

Han har dessuten vært nøkkelperson i en rekke kulturarrangementer i Tønsberg og Vestfold, deriblant Litteraturuka i Vestfold, Middelalderfestivalen i Tønsberg, domkirkefestivalen og flere lokalhistoriske og bypatriotiske tilstelninger.

Er engasjert i flere historiske foreninger: Rundkirkens Venner, Prinsesse Kristina Foreningen og Mariakapellet.

Steinar Høiback debuterte som skjønnlitterær forfatter med den fantasifulle og faktabaserte ungdomsromanen «Sophus Blix - og jakten på Gutenbergs hemmelighet» i 2009. I 2012 kom oppfølgeren "Evolusjonens voktere" på LiV forlag. I tillegg har Høiback skrevet blant annet artikler i militærhistoriske tidsskrift.

Steinar Høiback arbeider også med musikk. Han har blant annet vært komponist og tekstforfatter til «Leselandets CD - Aksjon Lesekompis høsten 2006» og «Lesesirkus - Aksjon Lesekompis høsten 2007» og samarbeidet med «plystrekongen» Tormod Borgen Rogne.

Han har skrevet musikalske foredrag med tekst og melodier om Svend Foyn, Bjørnstjerne Bjørnson, Roald Amundsen og Peter Christen Asbjørnsen.

Julen 2013 urfremfører han verket "Marias umulige barn" under Domkirkefestivalen. Det er en musikalsk reise inn i juleevangeliet, basert på boka "Mitt umulige barn" av Jostein Ørum.